top of page

                                                                                                                                                                                                                                   4/11 - 2019

Hvem tager du med i bad om morgenen? 

Ni ud af ti tjekker deres mobil som det første, når de vågner. Mange allerede inden de har sagt godmorgen til deres partner – og det kan kickstarte et netværk af tanker og fjerne dit nærvær. Coaching hjælper dig til at blive mere bevidst om dine tanker, dit nærvær og dermed øger din energi. 

Som så mange andre bruger vi også telefonen som vækkeur. Jeg bemærkede, at når min mand havde slukket vækkeuret, fortsatte han til indbakken og begyndte at tjekke mails. I det sekund fornemmede jeg, at tankerne begyndte at kredse, og arbejdsdagen allerede var godt i gang

En morgen spurgte jeg ham drillende, hvem han tog bad med denne morgen? Han kiggede mærkeligt på mig og spurgte, hvad jeg mente med det? Jeg fortalte ham om min observation og om hans manglende nærvær. Jeg kunne se, det gav stof til eftertanke og efter nogle dag erkendte han, at han faktisk havde haft både sin regnskabsmand, sekretær og advokat med i bad! Og det var ofte tanker og bekymringer, som han alligevel ikke kunne handle på nu og her og som måske endda havde løst sig, inden han nåede på arbejde. Disse tanker fjernede hans nærvær for det, der faktisk var. 

Tankerne skaber vores virkelighed

Vi kender det alle sammen. Vi er så langt væk i vores tanker, at vi slet ikke lægger mærke til det, som er lige rundt om os. Det varme vand i bruseren, smagen af morgenmad, duften af kaffe, kysset fra ens partner, når vi siger farvel. Vores nærvær er væk, og vi bruger energien på den virkelighed, som vores tanker skaber. Min mand skabte selv en virkelighed, der startede med bekymringer allerede fra kl. 6.30. En tid hvor han ellers kunne have nydt badet og alle de andre ting, indtil han indfandt sig på kontoret kl. 8.30. Da han stoppede med at besøge indbakken om morgenen, skabte han en ny virkelighed. Morgener hvor han kom ud af døren med meget mere energi og overskud til at tackle de ventende mails. Hvad der end var af udfordringer, kunne han nu tage fat på det uden først at starte et spind af tanker.

Nærvær

Nærvær betyder at du er tilstede og har hele din opmærksomhed rette på det der sker lige nu. Du lader dig ikke forstyrre af alt det der sker omkring dig. 

Ved manglende nærvær, mister du kontakt til det der er lige foran dig og mentalt er du et helt andet sted. Det trækker så meget energi og bliver til multi-tasking og i sidste ende kan det påvirke dine relationer, når du ikke at være tilstede.

Ønsker du at arbejde mere bevidst med dine tanker, den virkelighed de skaber og dit nærvær, så kontakt mig her

                                                                                                                                                                                                                                                7/10 - 2019

Jeg har haft mange bekymringer i mit liv. De fleste blev dog ikke til noget!

Bruger du også størstedelen af de 86.400 sekunder, som du får foræret hver dag, på bekymringer som aldrig bliver til noget? Det trækker energi frem for at give energi og du mister dit nærvær. Coaching og selvudvikling kan hjælpe dig med at blive mere nærværende og bevidst om, hvordan du bruger dine sekunder. 

For nogle år siden skulle min voksne søn, for Gud ved hvilken gang, flytte. Lejligheden skulle gøres i stand og jeg havde som sædvanlig lovet at hjælpe ham. 14 dage før jeg skulle komme over for at male, begynder jeg med lidt løftet pegefinger at minde ham om, at nu skal han huske at få spartlet hullerne i væggen, så det er klar til jeg kommer. Min søn tager den lidt mere med ro og forsikrer mig om, at han nok skal nå det. En uge inden spørger jeg igen, om han har fået spartlet, og igen er svaret, vi når det. Aftenen inden jeg skal til København, konfronterer jeg ham igen, og igen er svaret, at der er styr på det, og han nok skal nå det.

Nu kan jeg mærke, jeg bliver temmelig anstrengt. Mine tanker begynder at kredse og de fortsætter resten af aftenen, natten og på den 2 timers lange køretur. ”Det kan da ikke kan passe at jeg skal sige det så mange gange. Det er jo mig der kommer over for at hjælpe ham, så har jeg ikke noget at skulle have sagt. Jeg har faktisk taget fri en hel dag for at hjælpe til. Og det er heller ikke første gang vi står i den her situation. Jeg har ofte skullet minde ham om noget. Der er højst sandsynligt også meget andet som nok heller ikke er i orden når jeg ankommer.” 

HOLD NU OP !!!

Jeg ankommer godt træt og klar til den store svada af format. Men da kommer min søn mig smilende i møde, giver mig det største kram alt imens han fortæller, hvor glad han er for, jeg kommer og hjælper ham.

Og der stod han og lejligheden helt klar – og alle mine bekymrende tanker og ikke mindst min svada faldt helt til jorden. Jeg brugte så meget energi og tid på at forberede mig på noget, som overhovedet ikke stemte overens med det, jeg faktisk mødte. 

Dine tanker er dit eget valg

Tanker er som magneter. Én bekymrende tanke suger den næste til sig, den næste og den næste igen og inden vi ser os om har vi skabt et tankespind fuld af bekymringer.

Én glad og bekymringsfri tanke suger den næste til sig, og den næste og den næste og nu har du skabt dig en skøn og dejlig dag. 

Jeg valgte at bruge al min energi på at bekymre mig om noget, jeg ikke vidste noget om i stedet for at tænke, det går nok. Vi kan ikke planlægge livet og heldigvis for det. Livet er uforudsigeligt, og det er jo det, som også gør det så fantastisk.  

Nærvær og livsglæde handler blandt andet om, at du som menneske bliver mere bevidst om, hvad du bruger dine 86.400 fantastiske sekunder på hver dag. Hvordan du møder livet og alt det uforudsigelige, som gør livet så vidunderligt. 

Ønsker du at blive mere bevidst om hvor dine tanker er, så kontakt mig her
 

                                                                                                                                                                                                                            25/9-2019

Hvordan taler du til dig selv? 

Hvis jeg snakkede sådan til mine veninder, som jeg gjorde til mig selv i mange år, så havde jeg ikke haft én eneste veninde i hele verden i dag! Det du siger til dig selv, er det du bliver til.  Coaching og selvudvikling kan gøre dig klogere på dig selv, ændre uhensigtsmæssige mønstre som f.eks hvordan du taler til dig selv og dermed hjælpe dig til et bedre selvværd og – respekt. 

Jeg har selv haft for vane at skælde ud på mig selv og tale grimt, så jeg ved hvad det betyder

Jeg huske tydeligt den dag jeg skulle forsøge at bakke den store bil ind i den lillebitte parkeringsbås. Det gik fuldstændig galt, og det der skulle være 3 gange frem og tilbage blev til 10 gange frem og tilbage. Men det stoppede ikke der. Efterfølgende brugte jeg rigtig meget energi på at fortælle mig selv, hvor uduelig og elendig jeg var og i stedet for at snakke mig selv op, snakkede jeg mig ned i et sort hul – jeg var dum, et fjols, kunne ikke finde ud af at køre bil, jeg var pinlig og meget, meget mere.

Jeg har efterfølgende lært, at det her jo blot var én situation og ikke handlede om hele mig. Så fordi jeg ikke lige var god til at bakke den dag, så er hele jeg jo ikke uduelig, dum, elendig eller et kvaj til at køre bil. Og da jeg først gav mig selv lov til, at det var ok, jeg ikke var så god til at bakke ind i de små parkeringsbåse i Spanien, så skete der det, at jeg pludselig kunne alligevel.  I dag ræser jeg ind i båsen, og enhver kørelærer ville klappe i hænderne af begejstring. Men kikser det en dag, så er det også ok.

Vi er så hårde ved os selv

Mange af os er ikke bevidste om, hvordan vi snakker til os selv, og hvad det gør for vores selvværd og -respekt. Vi lever i en kultur, hvor det perfekte dominerer og det at ”fejle” ikke er ok. Men det perfekte eksisterer ikke. Det handler om at sige, jeg er perfekt med alt, hvad jeg indeholder!

Jeg synes egentlig mest jeg er sød, men ved også jeg kan være dum og uretfærdig. Jeg er oftest positiv, men brokrøven kan også dukke op, jeg er aktiv, men tillader også mig selv at være doven. Jeg kan være bange, men også modig. Jeg er også svag og ”lille” Gitte nogle gange, men også stærk. Når jeg tillader mig selv at være det hele, så bliver jeg også til det hele menneske. Ikke kun det perfekte, som er et glansbillede, der ikke eksisterer. Og hvis jeg tænker på, hvem jeg helst vil være sammen med, og hvilke mennesker jeg gerne vil omgive mig med, så foretrækker jeg et helt menneske frem for et glansbillede.

Det hele menneske og dit selvværd

Selvværd handler om, at du som menneske skal føle dig noget værd, og det er ikke nemt, hvis du som oftest taler dårligt til dig selv. Men når først du finder ud af, du ikke kun er dum, elendig, men du er det hele, vil du begynde at se dit eget værd. 

Ønsker du at lære at se dig selv som et helt menneske og herigennem arbejde med at øge dit selvværd, så kontakt mig her 

 

 

bottom of page